Pestiesittelyt: Puheenjohtajisto, sihteeri ja talousvastaava

Tässä blogitekstissä esitellään SYY-Jyväskylän säännöissä määrätyt hallituspestit. Uusi hallitus vuodelle 2022 valitaan SYYskokouksessa ma 13.12.2021 klo 18.15 alkaen Ilokiven Koivisto kabinetissa. Kokouksessa valitaan puheenjohtaja ja 4–12 varsinaista hallituksen jäsentä ja 0–6 varajäsentä, loput hallituspestit jaetaan järjestäytymiskokouksessa vuoden alussa.

Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja

Moikka, olen Anniina Vähäkoski ja olen toiminut SYY-Jyväskylän puheenjohtajana keväästä lähtien, kun aiempi puheenjohtajamme Sini eläköityi pestistään lähestyvän valmistumisen takia. Alkuvuoden ajan toimin varapuheenjohtajana. Järjestötoimintaa minulla on takana jo pari vuotta, mutta tämä on ensimmäinen kertani SYY-Jyväskylän hallituksessa. Lähdin mukaan verkostoitumisen takia ja jotta pääsisin kokemaan järjestötoimintaa myös työelämänäkökulmasta. Korona on haastanut toimintaa vielä tänäkin vuonna, mutta uskon että SYY-Jyväskylä, SYY ja YKA voivat tarjota paljon uutta työelämätietoutta YFI:n opiskelijoille jatkossakin.

Puheenjohtajana huolehdin yleisesti toiminnan sujuvuudesta ja kutsun kokoukset koolle eli lähetän kokouskutsut ja suunnittelen esityslistat, sekä tietenkin puheenjohdan hallituksen kokoukset. Lisäksi huolehdin useista käytännön asioista, kuten sähköpostilistan moderoinnista ja avustusten hakemisesta JYY:ltä ja YKA:lta, sekä pidän yhteyttä sidosryhmiimme, erityisesti YKAn yhteisösuunnittelija Marjo-Ritaan, joka auttaa aina tarpeen tullen.

Suurimmaksi haasteeksi tässä pestissä olen kokenut sen, että toimintakauteni alkoi keskeltä vuotta, joten rutiiniin ja yhteisiin toimintatapoihin on ollut välillä haastavaa päästä kiinni. Ensikertalaisuus ei kuitenkaan ole lainkaan este lähteä puheenjohtajaksi. Voin suositella pestiä lämpimästi, jos haluat oppia yhdistyslain kiemuroista ja hankkia johtamis- ja delegointitaitoja, sekä oppia mm. itseohjautuvuutta ja aikataulutusta.

Varapuheenjohtajan pestistä voi tehdä joustavasti omannäköisen ja juuri itselleen sopivan. Perinteisesti vpjn tehtävänä on ollut vappusitsien järjestäminen, kevätkokouksen vetäminen ja hallituspaitojen tilaaminen, jonka lisäksi varsinaisia ennalta määrättyjä tehtäviä ei ole. Vpj toimii puheenjohtajan apuna parhaansa mukaan ja on muutenkin monipuolisesti mukana hallituksen toiminnassa. Tämä on siis loistava pesti lähteä mukaan tutustumaan järjestötoimintaan!

Sihteeri 

Entinen sihteerimme Siru, joka eläköityi samoissa valmistumisaikeissa kuin Sini, kirjoitti sihteerin pestistä keväällä näin:

Sihteerin pestissä on vastuussa kokouksiin liittyvistä asioista. Tärkeimpänä sihteeri kirjoittaa kokouksista pöytäkirjat, joista ilmenee kokouksen kulku, läpikäydyt ja päätetyt asiat. Tarvittavien kokoustilojen varaaminen sekä muiden tapahtumien tilavaraukset kuuluvat sihteerin töihin. Sihteerinä pystyy myös tarpeen ja oman valinnan mukaan myös osallistumaan koko hallituksen yhteiseen toimintaan sekä hoitamaan muita kokonaisuuksia tai tehtäviä.

Talousvastaava

Hei, olen Heidi ja olen toiminut tämän vuoden SYY-Jyväskylän talousvastaavana. Talousvastaavan roolissa olen oppinut runsaasti hyödyllisiä taitoja tulevaisuutta ajatellen. Roolissa olen päässyt vastaamaan SYY-Jyväskylän rahaliikenteestä: Käytännössä olen tehnyt yhdistyksen kirjanpitoa sekä hoitanut laskutusta. Pestissä pääsee myös suunnittelemaan ja seuraamaan yhdistyksen taloussuunnitelman toteutumista. Olen aiemmin toiminut muissa järjestöissä, mutta SYY-Jyväskylässä olen mukana ensimmäistä kertaa. Ensikertalaisuus ei olekaan ongelma lähteä toimintaan mukaan: Tukena jokaisessa pestissä on muu mahtava hallitus sekä kattava perehdytys.


Jätä kommentti