Pestiesittelyt round 2. vol. 2: talousvastaava & liittohallitusedustaja, koulutuspoliittinen vastaava, viestintävastaava, sidosryhmä- ja fuksivastaava sekä koulutuspoliittinen vastaava ja sihteeri

Talousvastaava ja liittohallitusedustaja

 

Moi! Olen Emilia, neljännen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija. Olen toiminut tänä vuonna SYY-Jyväskylän talousvastaavana. Pesti on ollut minulle sopiva, sillä olen luonteeltani järjestelmällinen ja tarkka, minkä lisäksi minua kiinnostaa talousmaailma. Vastuualueenani on ollut yhdistyksen kirjanpidosta ja rahaliikenteestä huolehtiminen. Talousvastaavana olen oppinut ymmärtämään yhdistyksen toimintaa taloudellisesta näkökulmasta, mistä on varmasti hyötyä  tulevaisuuden työelämässä. Lisäksi olen mukana SYYn liittohallituksessa edustamassa SYY-Jyväskylää. Toimin siis linkkinä paikallisjärjestön ja liittohallituksen välillä, minkä lisäksi omaan vastuualueen liittohallituksen projektitiimissä. Projektitiimissä olen päässyt käyttämään vastaavasti luovaa puoltani ja suunnittelemaan sekä toteuttamaan valtakunnallisesti liiton toimintaa.

Opintojen ja järjestötoiminnan ulkopuolella kulutan aikaani muun muassa liikunnan, luonnon ja kirjojen parissa.

 

Vastaan mielelläni kysymyksiin, jos sellaisia tulee mieleen koskien SYYtä, ja parhaani mukaan muihinkin esille tuleviin asioihin.

Emilia Finnberg, talousvastaava ja liittohallitusedustaja, emilia.k.finnberg@student.jyu.fi

Koulutuspoliittinen vastaava

Emilia Haapanen

Pestini, jossa tämän hallitusvuoden toimin, oli Syy-jyväskylän paikallistoiminan
koulutuspoliittinen vastaava, joka ehkä tuttavallisemmin “kopoiluna” tunnetaan. Tehtäviini
kuului monipuolisesti laitoksemme opiskelijoiden edunvalvonta, painotuksena työllisyys ja
opintojen jälkeiset uramahdollisuudet yhteiskuntatieteilijänä. Sekä vain yleisesti
opiskelijoiden opintoarjessa tukena toimiminen. Tarkoituksena on auttaa YFI-laitoksen
opiskelijoita kehittämään jo myös opintojen työelämärelevanssia ja työelämään
integroitumista valmistumisen jälkeen.
Kopona siis pidin silmällä yleisesti kanssaopiskelijoiden oikeuksia ja heille asetettuja
velvollisuuksia sekä loin mahdollisuuksia kuulla ja vastata muiden opiskelijoiden toiveisiin
opintojen kehittämisen suhteen. Toiminta oli pitkälti omiin intresseihin ja itseohjautuvuuteen
asioiden selvittämisessä. Tärkeimpiä resursseja koulutuspoliittisena vastaavana olivat yfi-
laitoksen muut kopot ja heidän kanssaan toteutettu yhteistyö, JYY:n opinto- ja
tiedevaliokunta sekä Jyväskylän yliopiston työelämäpalvelut. Tehtävään kuului paljon
erilaisiin kokouksiin (opinto- ja tiedevaliokunta sekä laitoskokoukset) ja työryhmiin
osallistumista ja näistä syntyvien mahdollisuuksien raportointi eteenpäin aina Syy:n
paikallistoimintaan. Isona työnsarkana tänä vuonna oli minun mahdollisuuteni osallistua
uuden OPS:n työelämäopintojen suunnitteluun ja niiden riittävään kytkemiseen osana
oppimiskokonaisuutta. Painopisteitä ovat esimerkiksi Yhteiskunta- ja filosofianlaitoksen
harjoittelumahdollisuudet ja yliopiston työllisyyttä lisäävien mahdollisuuksien informointi
muille opiskelijoille.

Haasteita pestiin tuo Syy:n koulutuspoliittisen aseman löytäminen suhteessa laitokseen
miettien mitkä asiat kuuluvat suun ohjaamaan koulutuspolitiikkaan.
Yhteistyömahdollisuuksia on kuitenkin runsaasti ja myös valtakunnallisesti
koulutuspoliittista yhteistyötä olisi hyvä toteuttaa jatkossa uudenlaisella voimalla.

 

Viestintävastaava

 

Moro! Minä olen Heppu Honkanen ja opiskelen sosiologiaa neljättä vuotta, sekä vastaan SYY-Jyväskylän viestinnästä. Osuvasti minut on ihan nimettykin viestintävastaavaksi, mikä on aika hyvin itsensä selittävä titteli.

Alun perin halusin ennen kaikkea järjestön hallitukseen, koska en aiemmin ole ollut. Pyrin talousvastaavaksi, mutta äänestys ei kääntynyt voitokseni. Haluan painottaa, että EN ole katkera Emilia. Täten jäljelle jäävistä pesteistä ajattelin viestinnän olevan luontaisin itselleni, sillä olin joutunut käyttämään sanoja ennenkin. Hyvin pian huomasin kuvien näyttelevän myös suurta roolia järjestöviestinnässä, mikä toteutetaan paljolti sosiaalisenmedian kautta. Olin kuvannut erityisen vähän aiemmin elämässäni, koska mielestäni asiat tulee kokea eikä tallentaa, mutta vielä vähemmän kuin kuvannut, olin luonut kuvia kuvankäsittelyohjelmilla tai vastaavilla. Osaat jo varmaankin päätellä, että alku oli kivikkoinen. Lienet myös jo ajatellut, että kohta hän kertoo kuinka nämä asiat kyllä oppii tekemällä. Niinhän ne oppii. Sen sanon, että sinä kuka tämän pestin perit tulet olemaan varsin tuttu Canvan kanssa. En kerro siitä enempää, jotta sinulle jää joitain yllätyksiä löydettäväksi.

Pesti sinällään koostuu paljolti sisällön tuottamisesta. On asioita, joista järjestö haluaa kertoa jäsenilleen, potentiaalisille jäsenilleen ja verkostoilleen. Viestintävastaavan homma on tehdä kertominen asiallisesti ja kiinnostavasti, jotta asianmukaiset tahot kiinnostuvat siitä mistä järjestö on milläkin kertaa kertomassa. Tässä tuleekin esille pestin parhaita puolia. Ei ole yhtä oikeaa tapaa viestiä, vaan viestintävastaava voi toteuttaa itseään tuodessaan asioita järjestön seuraajien ulottuville. Lyhykäisyydessään hallitus ja viestintävastaava voivat valita kuinka tehdä viestintää, valinta on teidän. Luovuus on aina plussaa ja omaa väriä on suotavaa lisätä kaikkeen viestintään. Se on lystiä.

Lopuksi kerron, että hommaa on kyllä aika paljon. Mutta järjestötoimisen nastoja puolia on se, että hommat tehdään kimpassa ja kaikki antavat panostaan kaikkeen. Viestintä on ollutkin koko hallituksen yhteistyötä ja kontribuutioita tulee kaikilta tahoilta, joten hommat saadaan kyllä aina jiiriin.

 

Over and out

Heppu Honkanen

SYY-Jyväskylän viestintävastaava

 

Sidosryhmä- ja fuksivastaava

 

Moikka, Nette ilmoittautuu! Opiskelen toista vuotta pääpainoisesti sosiologiaa ja historiaa. Alkuvuodesta huomasin olevani raskaan sarjan keittiöfilosofi tiskatessani mutta merkittävimmät elämäniloni ovat erilaiset tapahtumat, koirat ja pelit.

 

Toimin viime syksynä tutorina, minkä johteesta syntyi tarve päästä opiskelijajärjestötoimintaan mukaan. Toimin siis ensimmäistä vuotta järjestöaktiivina, ja sainkin pestit SYY-Jyväskylän ja Fokuksen hallituksista. SYYn hallituslaisista ja tapahtumista on jäänyt aina hyvä fiilis, joten halusin itsekin päästä toimintaan mukaan. Halu verkostoitua ja kehittää uusien opiskelijoiden etenemistä yhteiskuntatieteilijöiksi ohjasivat minut sidosryhmä- ja fuksivastaavan pesteihin.

Sidosryhmävastaavana olen yhteyksissä SYY-Jyväskylän kanssa yhteistyötä tekevien toimijoiden, erityisesti ainejärjestöjen, kanssa ja luon uusia kontakteja muihin yhteiskunnallisiin järjestöihin. Fuksivastaavana aktivoidun erityisesti syksyllä uusien opiskelijoiden saapuessa ollen apuna siirtymisessä yhteiskuntatieteilijöiksi, ja kertomassa SYYn ja YKAn huikeista eduista opiskelijoille.

Nette Lehtonen, sidosryhmä- ja fuksivastaava, nette.lehtonen@hotmail.com

 

Koulutuspoliittinen vastaava ja sihteeri

 

Moikka! Olen Sera, kolmannen vuoden sosiologian opiskelija ja toimin tänä vuonna SYY- Jyväskylän toisena koulutuspoliittisena vastaavana yhdessä Emilian kanssa sekä järjestön sihteerinä. Järjestötoiminta ja opiskelijoiden edunvalvonta on ollut rakas harrastus jo lukiosta asti ja siksi halusinkin jatkaa sitä tänä vuonna SYY:ssä. Kuten monia muitakin valmistumisen lähestyessä, SYY:ssä eniten kiinnostaa työelämäläheisyys. Haluan olla mukana tukemassa opiskelijoiden itsevarmuutta ja siirtymistä työelämään.

 

Odotan innolla päästä tekemään yhteistyötä muiden YFI-laitoksen kopojen kanssa tällä sektorilla. Jos jokin opintoihin liittyvä asia mietityttää niin tule ihmeessä vetämään mua tai Emiliaan hihasta!

Seran Heikkilä, Koulutuspoliittinen vastaava, Sihteeri, seem.heik@student.jyu.fi


Jätä kommentti